Menu
Your Cart

Welkom

Welkom Bij IMS Vintage Photos

Onze website in het Nederlands is momenteel nog in opbouw. U kunt uw zoektocht echter altijd voortzetten op de Engelstalige website.

Bij twijfel, schrijf naar info@imsvintage.com.

We verontschuldigen ons voor het ongemak!

Klik hier om verder te gaan.

 

In tussentijd geven we u graag antwoord op enkele van de meest gestelde vragen.

V: Zijn de foto’s originelen of afdrukken van een digitaal bestand?

A: Wat u koopt, zijn originele fysieke foto’s uit de persarchieven. Op de achterkant van de meeste foto’s staan stempels, bijschriften en aantekeningen die gemaakt zijn toen de foto’s in publicatie gebruikt werd.

Elke foto is uniek; er zijn er geen twee met dezelfde stempels, bijschriften en aantekeningen beschikbaar. Ook maken we er geen afdrukken van, omdat we op het concept van recycleren gericht zijn. In plaats van talloze afdrukken te produceren, nodigen we u uit, in dit tijdperk van digitalisering, om te overwegen een stuk geschiedenis te bezitten dat niet zo vervuilend is als een nieuwe print of herdruk.

 

V: Hoe oud zijn de foto’s?

A: Archieven voor persfoto’s zijn rond 1995 gestopt met het gebruik van fysieke foto’s. De jongste foto’s in onze collectie zijn 30 jaar oud, de oudste meer dan 100.

 

V: Waar komen deze vintage foto’s vandaan?

A: De originele vintage foto’s zijn afkomstig uit verschillende krantenarchieven in Europa, voornamelijk Groot-Brittannië en Scandinavië. Onze collectie aan Nederlandse en Belgische foto’s groeit ook dagelijks. We werken samen met internationale archieven en helpen hen om alle geweldige momenten in de geschiedenis te bewaren door hun fotoarchief te digitaliseren. In ruil hiervoor behouden en verkopen we de originele foto’s, wat ons help bij het financieren van het behoud van de archieven.

Dankzij de digitalisering van deze archieven, bieden we het publiek de unieke kans om afbeeldingen te kopen die tot wel 100 jaar in archieven opgesloten hebben gezeten. Tegelijkertijd helpt het om de historische beelden in de archieven door digitaliseren voor altijd te bewaren.

 

V: Hoe werden deze oude afbeeldingen gebruikt en wat is het verhaal erachter?

A: Vanaf de jaren 1900 tot ongeveer 1995 bestonden de fotoarchieven van alle kranten uit afdrukken en negatieven. Deze prenten werden aan de drukker overhandigd en gebruikt om de gedrukte kranten te illustreren. Nadat deze was gebruikt of afgedrukt, werd de originele foto terug naar het archief gebracht.

Het was gebruikelijk om de gegevens en andere verwijzingen op de achterkant van een foto worden bijgehouden. Zo konden ze meerdere keren voor verschillende artikels gebruikt worden. Digitale persfotografie begon na 1995 en kranten en uitgeverijen schakelden geleidelijk over op digitale fotografie.

 

V: Hoe worden de foto’s verpakt, zodat ze veilig kunnen worden verzonden?

A: Elke bestelling wordt in een envelop van stevig karton verpakt, zodat de foto niet kan kreuken. Dit stoppen we dan in een plastic hoesje ter bescherming tegen vocht en water. We hebben al honderdduizenden foto’s naar bijna alle landen ter wereld verstuurd, slechts in een zeldzaam en uitzonderlijk geval komen ze beschadigd aan.

 

V: Is het IMS-watermerk dat ik op de voorbeeldfoto kan zien, ook op de daadwerkelijke foto die ik koop?

A: Nee, het is een digitaal watermerk dat wordt gebruikt om onze afbeeldingen te beschermen. Dit vindt zich niet terug op de daadwerkelijke foto.

 

V: Kan ik de digitale versie van een foto downloaden en behouden in plaats van het origineel te kopen?

A: Nee, we verkopen alleen de originele vintage foto’s. We maken of verspreiden geen digitale kopieën. Het is onze mening dat het bezitten van een digitale kopie met watermerk op schermformaat veel minder interessant is dan het bezitten van de daadwerkelijke originele kopie van de afbeelding.

 

V: Wanneer worden de bestellingen verzonden?

A: Nadat de betaling is uitgevoerd, verzenden we uw vintage foto binnen een tot twee werkdagen. U ontvangt een bevestiging wanneer we de bestelling verzenden. Als u geen bevestiging ontvangen hebt, neem dan even contact met ons op.

 

V: Combineert u verzending of facturen?

A: Wij hebben kantoren in zowel IJsland als Letland. Alle bestellingen die vanaf dezelfde locatie worden verzonden, kunnen gecombineerd worden. We kunnen verzendingen niet combineren als de foto’s vanaf verschillende locatie moeten worden verzonden. Om de verzending sneller te laten verlopen, zult u twee pakketten aankrijgen. Als we eerst alle foto’s verzamelen, zou het langer duren voor uw bestelling aankomt.

 

V: Wat zijn uw kantooruren?

A: Op werkdagen zijn we geopend van 9:00 uur tot 17:00 (GMT). Onze klantenservice staat ook in het weekend paraat voor dringende zaken. Antwoorden worden echter alleen op werkdagen tijdens kantooruren gegeven.

 

V: Kan ik de foto die ik heb gekocht gebruiken in een publicatie waaraan ik werk, bijvoorbeeld, in een boek, documentaire of op een website?

A: Gebruik geen van de foto’s voor u contact met ons opneemt. De vintage foto’s kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn, waardoor u de auteursrechtenwet zou kunnen overtreden. We helpen u graag verder, als je dit voor uw foto wil nagaan.

 

V: Ik spreek geen Engels, maar ik wil wel foto’s kopen. Kunt u me helpen?

A: We staan altijd klaar om u te helpen! Schrijf ons een e-mail op info@imsvintagephotos.com en we zullen u zo snel mogelijk beantwoorden.

 

Belangrijk om te weten bij het kopen:

Alle foto’s zijn originele redactionele foto’s en zijn authentiek. De foto’s zijn tussen de 30 en meer dan 100 jaar oud. We verkopen ze als verzamelobjecten. Alle auteursrechten behoren nog steeds toe aan de fotografen, agentschappen of wettelijke vertegenwoordigers, ook nadat u de foto gekocht hebt. Volgens de wet mogen alle vintage foto’s als verzamelobject gebruikt worden.

We accepteren alle gangbare creditcards en PayPal. Om PayPal te gebruiken, kunt u gewoon een geldige betaalpas of creditcard gebruiken, u hoeft hier geen PayPal-profiel voor aan te maken.

Neem contact met ons op als u via bankoverschrijving wilt betalen.